Juriaan Vlot

WIJ ZIJN VLOT

Ons team haalt voldoening uit mooie projecten. Wij worden blij als een ruimte nog beter tot zijn recht komt door onze oplossingen. Elk project opnieuw werken wij hard aan een glimlach op het gezicht van de opdrachtgever. 

Van interieurbouw en scheepsbetimmering naar allround timmerspecialist

Juriaan Vlot is de grondlegger van Timmerbedrijf Vlot. Hij volgde de opleiding fijn houtbewerking en startte al snel in de interieur en standbouw. Daar leerde Vlot op de millimeter nauwkeurig te werken. Daarna vervolgde hij zijn carrière in de scheepsbouw. Vlot richtte zich daar op een specialistisch onderdeel in de scheepsbouw: het maken van teakdeks. Een vak apart dat hij in enkele jaren tot in de puntjes beheerste. Daarna ging Vlot aan de slag bij een scheepsbouwer als scheepstimmerman. Daar verbreedde hij zijn vaardigheden als timmerman. Tot slot was Vlot actief in de arkenbouw, waar hij ook als allround timmerman zijn bijdrage leverde. Sinds 2007 is Vlot zijn eigen onderneming begonnen. Sindsdien is hij actief op Urk, Flevoland en omstreken met maatwerk interieuroplossingen. 

Bouwen met oog voor duurzaamheid

Wij gaan extra bewust om met grondstoffen, omdat we de waarde ervan erkennen. We kopen daarom efficiënt en exact op maat in. Zo voorkomen we verspilling. U voelt dat vervolgens weer in de portemonnee. Want minder verspilling betekent minder kosten. Bovendien werken we met FSC gecertificeerd en daarmee verantwoord geproduceerd hout.

Het scheiden van afval is voor ons heel normaal. Plastic, papier, metaal en hout worden periodiek gescheiden weggebracht. Geen onnodige ritjes dus, maar volle ladingen met duidelijke afvalstromen.

De ruime timmerschuur van Timmerbedrijf Vlot is voorzien van ledverlichting en energiezuinige verwarming. We zijn ons bewust van de energie die we gebruiken. We werken zoveel mogelijk met hernieuwbare energie. Machines staan niet onnodig aan en het platte dak van de werkplaats is voorzien van zonnepanelen. De ontwikkelingen omtrent een elektrisch aangedreven bestelbus worden nauwlettend gevolgd.

Dit is hoe we werken

Timmerbedrijf Vlot kenmerkt zich door een nadenkende, nuchtere en klantgerichte aanpak. We willen verrassingen voorkomen, dus offertes zijn all-inclusive. We vinden het een uitdaging om het maximale te bereiken met het budget dat u beschikbaar hebt. Zodra er andere specialismes nodig zijn dan timmerwerk, dan kunnen wij dat voor u organiseren. Denk daarbij aan een elektricien, loodgieter, stukadoor of schilder. Bij afronding van een project zorgen wij voor een nette ruimte. We werken netjes en ruimen alles op. Stof wordt meteen afgezogen. Dat is goed voor onze eigen veiligheid én de woning.